kodin lämpöä

kodin lämpöä

maanantai 1. joulukuuta 2014

askarteluja ja joulutunnelmaa

ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!:)
me innostuttiin lastenkanssa askartelemaan. ei vähän aikaan ollakaan tehty isompia askartelujuttuja niin nyt saatiin aikaan paljonkin:).
käpykuuset on ihania tehdä.ensin hankittiin tarvikkeet. koreja kirpputorilta hintaan 50 senttiä kpl, käpyjä minulla oli jemmassa viime joululta, palloja myöskin kirpputorilta ja kartonkia kaupasta. kuumaliimalla saa kyllä ihmeitä aikaan!
ensin leikatiin kartongista katrio joka liimatiin kuumaliimalla korin pohjalle. sitten vain käpyjä ja palloja mielen mukaan liimailemaan. minä pistin liiman ja lapset sai asetella kävyt. kuumaliima kun ei oikein ole lasten käsiteltävää ,niin saa olla varovainen:)


tontut tehtiin myös kartongista :).. lapset sai  sormiväreillä koristella.
niin söpösiä minusta!

lopuksi vielä taikataikina askartelua! taikataikina on ollut niin unohduksissa ,että nyt päätettiin kokeilla. ja kiva siitä tulikin.
tämän tyttö antoi mummulle lahjaksi:). voi että näistä itse ja lastenkanssa tekemistä saa minusta kaikkein parhaiten joulufiilistä!:)
tässä vielä tuon tutun taikataikinan ohje
Muovailumassan ainekset
  • 3 dl jauhoja
  • 1,5 dl suolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä.

Sekoita keskenään jauhot ja suola ja lisää vesi sekä ruokaöljy. Vaivaa ainekset kiinteäksi massaksi. Jos taikina on tahmeaa, lisää hieman jauhoja, ja jos taikina murenee liian helposti, voit lisätä hieman vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti